Go Back
compot de prune la borcan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Compot de prune la borcan

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Cum se face?

Ingrediente

  • prune
  • zahăr
  • apă
  • borcane de 800 g
  • opţional: batoane de scorţişoară anason sau cardamom

Mod de preparare

  • Se spală prunele şi se aşează întregi n borcane.
  • Se adaugă câte 2 linguri de zahăr la fiecare borcan, apoi se completează cu apă.
  • Se înfiletează bine capacele şi se pregăteşte o oală încăpătoare aşezând un ziar pe fundul acesteia.
  • Se înfăşoară fiecare borcan în ziare, apoi se aşează în oală şi se umple oala cu apă până la gâtul borcanelor.
  • Se fierb borcanele timp de 10 de minute de la primul clocot, apoi se stinge focul, se acoperă oala şi se lasă borcanele să se răcească încet în apa în care au fiert până a doua zi.
  • Opţional puteţi aromatiza compotul de prune cu batoane de scorţişoară, seminţe de cardamom sau steluţe de anason.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!