Punem tapioca la fiert. Vom observa în scurt timp că începe să absoarbă apa şi să se îngroaşe. Amestecăm des, ca să nu se lipească de fundul vasului.
Când tapioca devine groasă ca o mămăligă, o răsturnăm într-o sită deasă şi clătim cu apă rece până când scăpăm de toată gelatina formată în jurul lor şi ne rămân doar perlele, curate şi translucide.
Punem perlele înapoi în cratiţă şi turnăm peste ele laptele de cocos, vanilia şi zahărul.
Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând continuu până când budinca ajunge la consistenţa dorită. Trebuie să aveţi în vedere că şi după fierbere tapioca va mai absorbi lichid şi budinca se va întări, chiar dacă acum pare fluidă.
Lasăm budinca să se răcorească, apoi o aşezăm în pahare sau castronele, alternativ cu sosul de fructe.
Decorăm cu fructe proaspete şi frunzuliţe de mentă.