Go Back
+ servings
tapioca cu lapte de cocos si fructe de padure
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Tapioca cu lapte de cocos şi fructe de pădure

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 2 -3

Ingrediente

sos de fructe de pădure

  • 300 g mure
  • 100 g coacăze
  • 100 g zahăr

budinca

Mod de preparare

sos de fructe de pădure

  • Punem fructele la fiert împreună cu zahărul şi 1 lingură de apă. Lăsăm să dea câteva clocote până când fructele se înmoaie putin, dar rămân totuși întregi, iar zahărul se dizolvă.

budinca de tapioca

  • Punem tapioca la fiert. Vom observa în scurt timp că începe să absoarbă apa şi să se îngroaşe. Amestecăm des, ca să nu se lipească de fundul vasului.
  • Când tapioca devine groasă ca o mămăligă, o răsturnăm într-o sită deasă şi clătim cu apă rece până când scăpăm de toată gelatina formată în jurul lor şi ne rămân doar perlele, curate şi translucide.
  • Punem perlele înapoi în cratiţă şi turnăm peste ele laptele de cocos, vanilia şi zahărul.
  • Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând continuu până când budinca ajunge la consistenţa dorită. Trebuie să aveţi în vedere că şi după fierbere tapioca va mai absorbi lichid şi budinca se va întări, chiar dacă acum pare fluidă.
  • Lasăm budinca să se răcorească, apoi o aşezăm în pahare sau castronele, alternativ cu sosul de fructe.
  • Decorăm cu fructe proaspete şi frunzuliţe de mentă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!