Cătina curăţată de pe crenguţe şi spălată în mai multe ape se întinde pe un prosop de hârtie pentru a se usca mai rapid.
Cât e întinsă pe prosop, mai alegeţi din bobiţele care nu sunt 100% sănătoase. Se întâmplă să mai fie lovite, uscate, etc si e bine să le aruncăm pentru a nu favoriza mai târziu fermentarea
Umpleţi borcanele pe jumătate sau chiar ceva mai mult cu cătină, apoi turnaţi mierea în fir subţire.
Amestecaţi din când în când cu o linguriţă pentru a fi siguri că toate bobiţele de cătină sunt cuprinse de miere.
Păstraţi borcanele într-un loc răcoros, chiar în frigider dacă se poate. Ţinute la cald au tendinţa de a fermenta uşor.
Pentru creşterea imunităţii în sezonul rece, luaţi câte o linguriţă de cătină cu miere în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.
Cătina cu miere se poate pune de asemenea în ceai, sau în sucuri de fructe făcute în casă.