Go Back
+ servings
Cătină cu miere la borcan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Cătină cu miere de albine la borcan

Preparare15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Cum se face?
Porții: 2 borcane de 370 g

Ingrediente

  • 400 g cătină
  • aprox. 150 g miere

Mod de preparare

  • Cătina curăţată de pe crenguţe şi spălată în mai multe ape se întinde pe un prosop de hârtie pentru a se usca mai rapid.
  • Cât e întinsă pe prosop, mai alegeţi din bobiţele care nu sunt 100% sănătoase. Se întâmplă să mai fie lovite, uscate, etc si e bine să le aruncăm pentru a nu favoriza mai târziu fermentarea
  • Umpleţi borcanele pe jumătate sau chiar ceva mai mult cu cătină, apoi turnaţi mierea în fir subţire.
  • Amestecaţi din când în când cu o linguriţă pentru a fi siguri că toate bobiţele de cătină sunt cuprinse de miere.
  • Păstraţi borcanele într-un loc răcoros, chiar în frigider dacă se poate. Ţinute la cald au tendinţa de a fermenta uşor.
  • Pentru creşterea imunităţii în sezonul rece, luaţi câte o linguriţă de cătină cu miere în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.
  • Cătina cu miere se poate pune de asemenea în ceai, sau în sucuri de fructe făcute în casă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!