Go Back
+ servings
Salata de vinete cu maioneza
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de vinete cu maioneză

Preparare30 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 4

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 1 gălbenuș de ou fiert
  • 1 gălbenuș crud
  • 70-100 ml ulei
  • 2 caței de usturoi
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Coaceţi vinetele aşa cum o faceţi de obicei. Cele mai bune sunt cele coapte pe grătar, la jar de lemne. Dar dacă locuiţi la bloc şi nu se poate, atunci sunt bune oricum, fie coapte pe aragaz, sau în cuptor, după cum poate fiecare.
  • Curăţaţi vinetele de coajă şi lăsaţi-le să se scurgă pe un fund de lemn înclinat. După ce s-au scurs şi s-au răcorit, le tocaţi mărunt.
  • Faceți o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert și un gălbenuș crud. Turnați uleiul putin câte putin până când maioneza începe să se lege.
  • Adăugați sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă și potriviți gustul de sare, apoi mixați din nou să se omogenizeze.
  • Amestecați vinetele tocate cu maioneza, gustați să vedeți dacă mai trebuie sare și lăsați salata la rece până în momentul servirii.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!