Se aprinde cuptorul la 180 de grade.
Carnea se spală, se curăţă de tuleie şi se condimentează pe toate părţile cu sare, piper măcinat şi boia de ardei.
Se aşează pulpele într-un vas potrivit, care va merge la cuptor.
Separat se amestecă sosul de roşii cu uleiul şi vinul, se condimentează cu usturoiul trecut prin presă, sare şi cimbru şi se toarnă peste carne. Se presară câteva boabe de piper.
Se acoperă vasul cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptorul încins.
După 15-20 de minute se îndepărtează folia de aluminiu şi se stropeşte carnea cu sosul din tavă.
Verificaţi să fie pulpele bine gătite (dinţii fuculiţei să intre uşor în carne) şi mai lăsaţi la cuptor încă 10-15 minute să se rumenească frumos deasupra.
Friptura se serveşte caldă, cu mămăliguţă sau garnitură de cartofi, orez sau salată.