Go Back
+ servings
Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată, ca şi ardeii umpluţi, sunt o mâncare simplă şi gustoasă numai buni pentru masa de prânz.
Preparare20 minutes
Gătire40 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 256kcal

Ingrediente

Mod de preparare

  • Călim în ulei ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoare.
  • Adăugăm orezul, carnea tocată, cuburile de roşii, boiaua de ardei şi cimbrul. Potrivim gustul de sare şi piper şi lăsăm la călit 10-15 minute până când roşiile s-au înmuiat, iar carnea începe să îşi schimbe culoarea. Orezul se va umfla în zeama lăsată de roşii, dar dacă e nevoie, puteţi adăuga puţină apă.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi ungem cu ulei o tavă potrivită.
  • Dacă doriţi, puteţi curăţa dovleceii de coajă. Eu nu văd rostul acestei operaţiuni, deci i-am lăsat cu tot cu coajă.
  • Tăiem dovleceii pe lung şi îi scobim cu o linguriţă să îndepărtăm miezul pentru a face loc umpluturii.
  • Repartizăm compoziţia de carne tocată în cele 4 jumătăţi de dovlecel. Chiar dacă umplutura va fi "cu vârf", nu vă faceţi griji, va sta la locul ei, pentru că orezul o va lega suficient.
  • Dăm dovleceii astfel umpluţi la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când furculiţa intră uşor în dovlecei, iar umplutura începe să se rumenească.
  • Se servesc calzi, cu topping de iaurt sau smântână, după gust.

Notă

Nu aruncaţi miezul scobit de la dovlecei! Îl puteţi folosi la o ciorbă de dovlecei, de exemplu, sau la un ghiveci de legume. Poate fi păstrat într-o pungă la congelator până se iveşte ocazia potrivită să îl folosiţi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 256kcal | Carbohidrați: 13g | Proteine: 17g | Grăsimi: 16g | Colesterol: 53mg | Fibre: 4g | Zahăr: 9g | Vitamina A: 4707IU | Calciu: 73mg