Go Back
Păstrăv cu sos toscan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Păstrăv cu sos toscan (reţetă boierească)

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • păstrăv - 2 buc. sau multiplicaţi după numărul de persoane
  • sare piper după gust

sosul toscan

  • 300 g roşii
  • 30 ml ulei de măsline
  • ½ ardei gras
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 70-80 g de capere eu am avut capere murate
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Păstrăvul se curăţă, se eviscerează şi se spală, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se frige pe grătar. Îl puteţi face pe argaz, folosind un grill de teflon ca acesta, sau la cuptor dacă locuiţi la bloc şi e mai greu cu grătarul.
  • Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline în care se călesc câteva minute ardeiul gras tocat cuburi mici, usturoiul trecut prin presă, ceapa verde tăiată rondele fine şi crenguţele de rozmarin.
  • Se adaugă apoi roşiile tăiate cubuleţe mici, busuiocul şi caperele.
  • Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să dea sosul doar 2-3 clocote cât să se înmoaie foarte puţin cuburile de roşii, dar să nu se gătească complet.
  • Pentru servit, se aşează păstrăvii pe un platou, iar deasupra se pune sosul toscan.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!