păstrăv - 2 buc.sau multiplicaţi după numărul de persoane
sarepiper după gust
sosul toscan
300groşii
30mlulei de măsline
½ardei gras
2căţei de usturoi
2fire de ceapă verde
3-4frunze de busuioc proaspăt
2crenguţe de rozmarin
70-80gde capereeu am avut capere murate
sare şi piper după gust
Mod de preparare
Păstrăvul se curăţă, se eviscerează şi se spală, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se frige pe grătar. Îl puteţi face pe argaz, folosind un grill de teflon ca acesta, sau la cuptor dacă locuiţi la bloc şi e mai greu cu grătarul.
Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline în care se călesc câteva minute ardeiul gras tocat cuburi mici, usturoiul trecut prin presă, ceapa verde tăiată rondele fine şi crenguţele de rozmarin.
Se adaugă apoi roşiile tăiate cubuleţe mici, busuiocul şi caperele.
Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să dea sosul doar 2-3 clocote cât să se înmoaie foarte puţin cuburile de roşii, dar să nu se gătească complet.
Pentru servit, se aşează păstrăvii pe un platou, iar deasupra se pune sosul toscan.