Go Back
+ servings
Oua de prepelita marinate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Ouă de prepeliţă marinate

Preparare10 minutes
Gătire10 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 6

Ingrediente

  • 24 ouă de prepeliță
  • ½ ardei kapia
  • boabe de piper
  • boabe de muștar
  • 1 crenguță de cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin
  • 250 ml de otet de 9 grade
  • 250 ml de apă
  • 1 linguriţă de sare mare
  • 2 linguriţe de zahăr

Mod de preparare

  • Ouăle se fierb, se lasă să se răcească apoi se curăţă şi se clătesc cu apă rece ca să îndepărtăm resturile minuscule de coajă care se întâmplă să mai rămână lipite.
  • Aşezăm ouăle într-un borcan cu capac etanş potrivit ca mărime în care să încapă lejer toate.
  • Punem printre ele rondele de ardei kapia, crenguţe de cimbru, o frunză de dafin şi boabele de muştar şi de piper.
  • Punem la fiert oţetul, împreună cu apa, sarea şi zahărul. Amestecăm să se dizolve sarea şi zahărul şi când amestecul ajunge la temperatura de fierbere îl turnăm în borcan peste ouă. (Nu uitaţi ca înainte de umplere să aşezati borcanul pe un suport metalic ca să nu se spargă în contact cu lichidul fierbinte!)
  • Punem capacul, mişcăm puţin borcanul să fim siguri că oţetul a ajuns peste tot şi îl lăsăm să ajungă la temparatura camerei, apoi îl putem băga la frigider.
  • Lăsăm ouăle la marinat pentru cel puţin o săptămână. Cel mai bun gust îl au cam după 10 zile de marinare.
  • Servim ouăle marinate ca aperitiv, la micul dejun, în salate sau sandvișuri.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!