Ouăle se fierb, se lasă să se răcească apoi se curăţă şi se clătesc cu apă rece ca să îndepărtăm resturile minuscule de coajă care se întâmplă să mai rămână lipite.
Aşezăm ouăle într-un borcan cu capac etanş potrivit ca mărime în care să încapă lejer toate.
Punem printre ele rondele de ardei kapia, crenguţe de cimbru, o frunză de dafin şi boabele de muştar şi de piper.
Punem la fiert oţetul, împreună cu apa, sarea şi zahărul. Amestecăm să se dizolve sarea şi zahărul şi când amestecul ajunge la temperatura de fierbere îl turnăm în borcan peste ouă. (Nu uitaţi ca înainte de umplere să aşezati borcanul pe un suport metalic ca să nu se spargă în contact cu lichidul fierbinte!)
Punem capacul, mişcăm puţin borcanul să fim siguri că oţetul a ajuns peste tot şi îl lăsăm să ajungă la temparatura camerei, apoi îl putem băga la frigider.
Lăsăm ouăle la marinat pentru cel puţin o săptămână. Cel mai bun gust îl au cam după 10 zile de marinare.
Servim ouăle marinate ca aperitiv, la micul dejun, în salate sau sandvișuri.