Go Back
Fursecuri cu lavanda
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Fursecuri fragede cu lavandă

Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 2 galbenuşuri
  • 120 g zahăr aromat cu lavandă puneţi şi câteva flori, maxim o linguriţă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 350 g făina
  • ½ linguriță de praf de copt folosiţi praf de copt cu şofran dacă găsiţi
  • un praf de sare
  • zahăr pentru pudrat - opţional

Mod de preparare

  • Untul se mixează cu zahărul, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile până devine o cremă spumoasă şi omogenă.
  • Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt şi încorporăm.
  • Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl dăm la rece pentru cel puţin 30 de minute.
  • Între timp, aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Scoatem aluatul din frigider şi formăm în palme mici biluţe cam de mărimea unui ou de prepeliţă.
  • Aşezăm biluţele pe hârtia de copt şi le aplatizăm cu dinţii unei furculiţe. În acest fel vom obţine şi un model frumos pe fursecuri.
  • Dăm tava la cuptor pentru 10, maxim 15 minute, până când fursecurile devin aurii şi încep să se rumenească pe fund.
  • Deşi vor părea foarte moi, să ştiţi că sunt gata, aluatul pe bază de unt se va întări după ce se vor răci fursecurile.
  • Dacă doriţi, le puteţi servi pudrate cu zahăr. Eu le-am preferat aşa, simple.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!