Go Back
+ servings
Îngheţată cu banane, cocos şi ghimbir
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Îngheţată cu banane, cocos şi ghimbir

Preparare10 minutes
Gătire4 hours
Timp total4 hours 10 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 6 -8

Ingrediente

  • 3 banane
  • 1 conservă de lapte de cocos
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1-2 cm rădăcină de ghimbir
  • ½ linguriţă pastă de vanilie sau seminţele unei păstăi
  • miere zahăr pudră sau alt îndulcitor - opţional

Mod de preparare

  • Curăţăm bananele de coajă, le tăiem bucăţi de 4-5 cm şi le băgăm la congelator.
  • Laptele de cocos trebuie să stea şi el la rece.
  • În blenderul vertical punem bananele congelate, punem peste ele conserva de cocos, inclusiv partea lichidă, 2 linguri de ulei de cocos, ghimbirul ras şi vanilia.
  • Mixăm de câteva ori până obţinem o compoziţie omogenă.
  • Gustăm şi dacă vrem o îngheţată mai dulce adăugăm miere, zahăr pudră (ca să se dizolve repede) sau orice îndulcitor dorim. Omogenizăm.
  • Turnăm compoziţia în cuva maşinii de îngheţată şi o lăsăm să îşi facă programul obişnuit, apoi servim imediat sau o păstrăm la congelator

dacă nu aveţi maşină de îngheţată

  • Turnaţi compoziţia într-o caserolă care va merge la congelator.
  • Scoateţi caserola după 30 de minute şi mixaţi din nou pentru a sparge acele de gheaţă care se formează.
  • Repetaţi operaţia asta de 3 ori ca să obţineţi o îngheţată cremoasă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!