Go Back
+ servings
Dovlecei pentru iarnă la borcan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 21 votes

Dovlecei pentru iarnă la borcan

O metodă simplă și eficientă pentru a conserva dovlecei la borcan pentru iarnă.
Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Din camara / Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2 borcane mari de 800 g
Calories: 38kcal

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • aprox. 1 litru de apă
  • 2 lingurițe sare neiodată
  • 1 tabletă aspirină de 500 mg (acid acetilsalicilic)

Mod de preparare

  • Se spală dovleceii și se curata de coajă, dacă îi preferați așa. Eu nu i-am curățat.
  • Se taie dovleceii felii, cuburi sau rondele, după cum doriți. Eu am făcut un borcan cu dovlecei cuburi, pentru ciorbe și unul cu felii tăiate în sferturi, pentru tocănite.
  • Se așează dovleceii frumos în borcane, să încapă cât mai mulți.
  • Se pune câte o linguriță de sare neiodată și câte ½ de pastilă de aspirină zdrobită în fiecare borcan.
  • Se toarnă apă peste dovlecei până se umplu borcanele și se înfiletează strâns capacele.
  • Se așează borcanele într-o cratiță încăpătoare cu cârpe de bucătărie sau ziare între ele și se sterilizează borcanele la bain marie timp 15 minute. Timpul se măsoară de când începe să clocotească apa. Nu îi fierbeți mai mult pentru că se vor înmuia și nu mai rămân crocanți.
  • Se lasă borcanele să se raceasca în apa în care au fiert, apoi se depozitează în cămară.

Notă

Dacă folosiți aspirină, cereți la farmacie aspirină simplă, netamponată.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 38kcal | Carbohidrați: 7g | Proteine: 3g | Grăsimi: 1g | Fibre: 2g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 450IU | Calciu: 36mg