Go Back
+ servings
Îngheţată cremoasă de mure
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Îngheţată cremoasă de mure

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 8 -10

Ingrediente

  • 400 g mure proaspete sau congelate
  • 200 g zahăr pudră
  • 400 ml smântână pentru frişcă min. 30% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriţă pastă de vanilie sau seminţele unei păstăi de vanilie

Mod de preparare

  • Dacă folosiţi mure congelate, lăsaţi-le să se dezgheţe într-o strecurătoare ca să scăpaţi de apa care se scurge din fructe şi care s-ar transforma în ace de gheaţă la congelator.
  • Batem smântâna doar până obţinem o frişcă fermă şi aerată, nu mai mult ca să nu se transforme în unt.
  • Mixăm brânza mascarpone împreună cu zahărul, apoi încorporăm frişca bătută, coaja de lămâie şi murele. Mixăm din nou ca să zdrobim murele şi să omogenizăm compoziţia.
  • Punem amestecul în maşina de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă programul.
  • Turnăm îngheţata în caserole pe care le păstrăm la congelator. Pentru a vă bucura de o îngheţată cremoasă, scoateţi caserola din congelator cu 10 minute înainte de servire.

dacă nu aveţi maşină de îngheţată

  • Din 30 în 30 de minute, scoateţi caserola şi mixaţi îngheţata pentru a sparge acele de gheaţă care se formează.
  • Repetaţi această operaţiune cel puţin de 2-3 ori pentru a obţine o îngheţată cremoasă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!