Go Back
+ servings
Ardei umpluţi cu carne tocată
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Ardei umpluţi cu carne tocată

Preparare30 mins
Gătire1 hr
Timp total1 hr 30 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 6

Ingrediente

  • 6 ardei graşi ai mei au fost roşii, potrivit de mari
  • 500 g carne tocată amestec porc cu vită
  • 1 ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 2 linguri de orez
  • 2 roşii mari bine coapte (sau 1/2 de conservă de roşii tocate)
  • 50 ml de ulei
  • sare piper, boia de ardei dulce, cimbru uscat - după gust
  • puţin pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Spălăm ardeii şi tăiem la fiecare câte un căpăcel cu codiţa. Îi curăţăm de seminţele şi nervurile din interior.
  • Ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoare, le călim în ulei timp de 2-3 minute până când ceapa devine sticloasă. Apoi adăugăm orezul şi mai călim încă 2 minute. Lăsăm amestecul să se răcorească.
  • Acum e momentul să aprindem cuptorul la 190 de grade, să fie cald când băgăm ardeii.
  • Într-un castron punem carnea tocată şi o condimentăm după gust cu sare, piper, boia de ardei şi cimbru uscat.
  • Punem ceapa călită şi orezul peste carne, adăugăm şi puţin pătrunjel verde tocat fin şi amestecăm foarte bine compoziţia.
  • Umplem ardeii, fără să presăm pentru a lăsa loc orezului să se umfle. Deasupra umpluturii punem pe fiecarea rdei căpacul cu codiţă,
  • Aşezăm ardeii într-o cratiţă unsa cu puţin ulei, în care să încapă toţi şi să stea în poziţie verticală ca să nu se răstoarne.
  • Facem un sos la rece din roşiile tocate, o lingura de ulei, sare, piper, cimbru şi aproximativ 300 ml de apă.
  • Turnăm sosul peste ardeii din cratiţă. Sosul trebuie să acopere ardeii cam pe trei sferturi, nu e nevoie să umple cratiţa.
  • Acoperim cratiţa cu un capac sau cu folie de aluminiu şi o dăm la cuptor pentru 60 de minute, timp suficient pentru ca orezul să se umfle, iar carnea să se gătească.
  • Dăm folia deoparte, stropim ardeii cu sosul din tavă şi îi mai lăsăm la cuptor până când se rumenesc frumos.
  • Sunt delicioşi şi aromaţi. Se pot servi simpli, cu smântână sau cu iaurt gras, după cum preferaţi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!