Punem tapioca la fiert la foc mediu. În scurt timp va începe să absoarbă apa şi să se îngroaşe până ajunge aproape la consistenţa unei mămăligi gelatinoase. Trebuie amestecată foarte des, să nu se lipească de fundul vasului.
Răsturnăm tapioca fiartă într-o strecurătoare deasă şi clătim perlele cu apă rece până când scăpăm de toată gelatina formată în jurul lor şi ne rămân doar pelele, curate şi translucide.
Punem perlele înapoi în vas şi turnăm laptele, zahărul şi extractul de vanilie. Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând continuu până când budinca ajunge la consistenţa dorită. Trebuie să aveţi în vedere că şi după fierbere tapioca va mai absorbi lichid şi budinca se va întări, chiar dacă acum pare fluidă.
Turnăm budinca în pahare, peste sosul de vişine şi lăsăm desertul să se răcească complet înainte de servire.
Decorăm cu vişine şi frunzuliţe de mentă proaspătă.
Se păstrează la frigider.