Go Back
+ servings
Vinete umplute cu legume şi quinoa
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Vinete umplute cu legume şi quinoa

Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 1 vânătă mare lungă şi cărnoasă
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • ½ ardei gras
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 2 roşii micuţe
  • aprox. 50 g cam ½ cană de quinoa fiartă
  • 50 ml ulei
  • sare şi piper după gust
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Quinoa trebuie să fie în prealabil fiartă aşa cum am explicat aici.
  • Vânăta se spală, se taie pe lung în 2 jumătăţi şi se scobeşte miezul cu ajutorul unei linguri.
  • Ceapa, morcovul şi ardeiul gras, se taie cubuleţe mici, iar usturoiul se trece prin presa şi se călesc câteva minute în uleiul încins.
  • Se adaugă şi roşiile tocate şi lasă să mai dea câteva clocote, apoi se dă tigaia deoparte şi se lasă amestecul să se răcorească puţin.
  • Se adaugă quinoa fiartă şi puţin pătrunjel tocat fin şi se omogenizează compoziţia.
  • Se aprinde cuptorul la 180 de grade. Se unge cu puţin ulei sau se tapetează cu hârtie de copt o tavă care va merge la cuptor.
  • Se aşează în tavă cele 2 jumătăţi de vânătă, apoi se umplu cu amestecul de legume călite.
  • Se dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute, până când vinetele sunt bine coapte. Încercaţi-le cu furculiţa şi dacă aceasta intră uşor înseamnă că sunt gata.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!