Quinoa trebuie să fie în prealabil fiartă aşa cum am explicat aici.
Vânăta se spală, se taie pe lung în 2 jumătăţi şi se scobeşte miezul cu ajutorul unei linguri.
Ceapa, morcovul şi ardeiul gras, se taie cubuleţe mici, iar usturoiul se trece prin presa şi se călesc câteva minute în uleiul încins.
Se adaugă şi roşiile tocate şi lasă să mai dea câteva clocote, apoi se dă tigaia deoparte şi se lasă amestecul să se răcorească puţin.
Se adaugă quinoa fiartă şi puţin pătrunjel tocat fin şi se omogenizează compoziţia.
Se aprinde cuptorul la 180 de grade. Se unge cu puţin ulei sau se tapetează cu hârtie de copt o tavă care va merge la cuptor.
Se aşează în tavă cele 2 jumătăţi de vânătă, apoi se umplu cu amestecul de legume călite.
Se dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute, până când vinetele sunt bine coapte. Încercaţi-le cu furculiţa şi dacă aceasta intră uşor înseamnă că sunt gata.