Go Back
+ servings
desert cu zmeura la pahar
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Desert cu zmeură la pahar

Preparare15 minutes
Gătire5 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 2

Ingrediente

  • 200 g zmeură
  • 60 g zahăr tos
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 200 ml smântână pentru frişcă min. 30% grăsime
  • 40 g zahăr pudră
  • ½ de plic de întăritor pentru frişcă sau ½ de linguriţă rasă de amidon alimentar
  • 3-4 pişcoturi de şampanie
  • picături de ciocolată

Mod de preparare

  • Punem zmeura la fiert împreună cu zahărul tos şi sucul de lămâie. Lăsăm să dea doar 2-3 clocote, cât să se înmoaie zmeura şi să se dizolve zahărul.
  • Lăsăm zmeura să se răcească foarte bine.
  • Batem smântâna cu zahărul pudră şi întăritorul până obținem o frişcă fermă care nu mai cade de pe teluri.
  • Punem în frişca bătută 1 lingură din sosul de zmeură, cât să o colorăm puţin în roz.
  • Rupem bucăţi pişcoturile de şampanie şi pe punem în pahare.
  • Peste pişcoturi punem un strat de frişcă, apoi împărţim sosul de zmeură rămas şi din nou un strat de frişcă.
  • Decorăm cu picături de ciocolată şi zmeură proaspătă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!