Go Back
+ servings
Îngheţată de zmeură
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Îngheţată de zmeură

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 8 -10

Ingrediente

  • 600 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 200 g zahăr
  • 400 ml smântână pentru frişcă min. 30% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • ½ linguriţă pastă de vanilie sau seminţele unei păstăi mari

Mod de preparare

  • Zmeura împreună cu zahărul se pun la fiert, ca pentru gem. Se lasă să dea doar 2-3 clocote cât să se dizolve zahărul şi să se înmoaie zmeura. Se lasă sosul de zmeură la răcit, apoi se păstrează la frigider până când ne apucăm de îngheţată.
  • Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă şi aerată.
  • Mixăm puţin brânza mascarpone, apoi încorporăm frişca bătută şi cam ¾ din sosul de zmeură. Zmeura se va zdrobi şi compoziţia se va colora frumos în roz.
  • Punem amestecul în maşina de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă programul.
  • Oprim maşina şi turnăm şi restul de sos de zmeură. Amestecăm de 2-3 ori cu o spatulă, nu e nevoie să omogenizăm. În felul ăsta vom găsi şi zmeură aproape întreagă în cupa de îngheţată.
  • Turnăm îngheţata în caserole pe care le păstrăm la congelator. Pentru a vă bucura de o îngheţată cremoasă, scoateţi caserola din congelator cu 10-15 minute înainte de servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!