Go Back
+ servings
Prăjitură răsturnată cu caise
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Prăjitură răsturnată cu caise

Rețeta de prăjitură răsturnată cu caise și pandișpan este foarte simplă, ieftină și se face atât de ușor. O veți repeta foarte des!
Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 180kcal

Ingrediente

pentru o formă de 20 cm

  • 8-10 caise depinde cât de mari sunt
  • 20 g de unt rece
  • 3 ouă
  • 50-75 g zahăr (după gust)
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon
  • 75 g făină
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat pentru servit - opţional

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade.
  • Punem hârtie de copt pe fundul tăvii, pereții îi ungem cu puțin unt.
  • Punem pe fundul tăvii, peste hârtia de copt, 10 g de unt tăiat cubulețe.
  • Tăiem caisele în jumătăți și le așezăm în forma unsă cu unt cu partea unde a fost sâmburele în sus. Peste caise punem restul de unt și presărăm zahărul Bourbon.
  • Separăm ouăle. Batem albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri.
  • Adăugăm zahărul şi mixăm până când albuşurile se întăresc din nou.
  • Adăugăm gălbenuşurile în spuma de albuşuri şi mixăm scurt doar cât să omogenizăm compoziţia.
  • Încorporăm făina în compoziţia de mai sus, amestecând uşor de jos în sus cu un tel de mână.
  • Turnăm aluatul peste caisele din tavă, nivelăm şi dăm prăjitura la cuptor pentru 30 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că pandişpanul este bine copt.
  • Răsturnaţi prăjitura imediat ce o scoateţi din cuptor. Treceți un cuțit cu lama subțire de jur împrejurul blatului, apoi puneţi un platou deasupra tăvii şi răsturnaţi rapid, dintr-o singură mişcare.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească şi dacă vă place, presaraţi cu zahăr vanilat înainte de servire.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 180kcal | Carbohidrați: 29g | Proteine: 5g | Grăsimi: 5g | Colesterol: 89mg | Fibre: 2g | Zahăr: 18g