Go Back
+ servings
Compot de caise răcoritor şi aromat
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Compot de caise răcoritor şi aromat

Preparare5 minutes
Gătire10 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Bauturi
Porții: 4 -5

Ingrediente

  • 500 g caise fără sâmburi
  • 1.5 l apă
  • 120 g zahăr sau după gust, depinde cât de dulci sunt caisele
  • 1-2 steluțe de anason
  • frunzuliţe de mentă proaspătă

Mod de preparare

  • Caisele spălate şi curăţate de sâmburi se pun la fiert, împreună cu zahărul şi anasonul în aprox. 1.5 litri de apă. Puteţi pune mai multă apă dacă nu doriţi un compot foarte concentrat.
  • Se lasă compotul să fiarbă 5-10 minute (de când începe să clocotească). Caisele sunt fructe delicate, se înmoaie imediat, e păcat să le fierbeţi mai mult şi să le dispară aroma.
  • Compotul de caise e bun şi cald, dar după ce a stat câteva ore la frigider, e de-a dreptul delicios şi foarte răcoritor.
  • Asezonaţi-l cu câteva frunzuliţe proaspete de mentă pentru un plus de aromă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!