Aprindem cuptorul la 170 de grade şi punem hârtie de copt în tava de la aragaz.
Batem albuşurile împreună cu un praf de sare, până când devin spumă fermă şi nu mai cad de pe teluri.
Adăugăm zahărul şi mixăm până când acesta este dizolvat şi albuşurile se întăresc din nou.
Adăugăm gălbenuşurile şi extractul de vanilie şi mixăm scurt, doar cât să omogenizăm compoziţia.
Încorporăm făina amestecând de jos în sus cu o spatulă, cât mai încet ca să nu scoatem aerul înglobat în spuma de albuşuri.
Întindem uniform compoziţia în tavă şi coacem timp de 12-15 minute, până când blatul devine auriu şi începe să se desprindă de margini. Nu trebuie să se rumenească, ci doar să fie auriu şi să treacă testul cu scobitoarea.
Scoatem tava din cuptor, lăsăm blatul să se răcorească câteva minute, îl desprindem cu grijă de hârtia de copt folosind o spatulă sau o paletă mai lată, apoi îl rulăm ajutându-ne de hârtia de copt şi îl lăsăm aşa rulat până se răceşte de tot şi poate fi umplut. Între timp, noi ne ocupăm de cremă.