150gmuştarpoate fi şi puţin mai mult dacă vă place
100mlvin alb
100mlde ulei
1linguriţă cimbru uscat
½linguriţă de seminţe de chimen
sare şi piper - după gust
Mod de preparare
Spalam, curăţăm pulpele şi le aşezăm într-o tavă care va merge la cuptor.
Amestecăm restul de ingrediente din listă şi turnăm marinada obţinută peste pulpe, avănd grijă să fie acoperite peste tot.
Lăsăm carnea la marinat cel puţin 30 de minute.
Aprindem cuptorul la 180 de grade. Punem o folie de aluminiu peste tavă şi băgăm tava la cuptor.
După 30 de minute scoatem folia, mai stropim pulpele cu sosul din tavă şi le mai lăsăm la cuptor încă 10 minute până se rumenesc frumos.
Se servesc calde, cu o salată alături.
Notă
Folosiţi un muştar de calitate şi oricât de mult v-ar plăcea, încercaţi să rezistaţi tentaţiei de a pune prea mult. În funcţie de aroma şi de calitatea acestuia, e posibil ca la cuptor să devină amar.