Go Back
+ servings
Pulpe marinate în sos de iaurt
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Pulpe marinate în sos de iaurt şi muştar

Preparare40 minutes
Gătire40 minutes
Timp total1 hour 20 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 500 g iaurt gras
  • 150 g muştar poate fi şi puţin mai mult dacă vă place
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml de ulei
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • ½ linguriţă de seminţe de chimen
  • sare şi piper - după gust

Mod de preparare

  • Spalam, curăţăm pulpele şi le aşezăm într-o tavă care va merge la cuptor.
  • Amestecăm restul de ingrediente din listă şi turnăm marinada obţinută peste pulpe, avănd grijă să fie acoperite peste tot.
  • Lăsăm carnea la marinat cel puţin 30 de minute.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade. Punem o folie de aluminiu peste tavă şi băgăm tava la cuptor.
  • După 30 de minute scoatem folia, mai stropim pulpele cu sosul din tavă şi le mai lăsăm la cuptor încă 10 minute până se rumenesc frumos.
  • Se servesc calde, cu o salată alături.

Notă

Folosiţi un muştar de calitate şi oricât de mult v-ar plăcea, încercaţi să rezistaţi tentaţiei de a pune prea mult. În funcţie de aroma şi de calitatea acestuia, e posibil ca la cuptor să devină amar.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!