Go Back
+ servings
Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon

Preparare10 minutes
Gătire50 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Deserturi
Porții: 20

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • seminţele unei păstăi de vanilie
  • 100 g unt topit şi răcit
  • 200 g brânză de vaci
  • 360 g făină cernută
  • 8 g praf de copt
  • 400 g fructe eu am pus 200 g caise şi 200 g căpşuni
  • zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt într-o tavă de 30x20 cm. Dacă nu aveţi hârtie de copt, ungeţi tava cu unt.
  • Spălăm, curăţăm fructele şi le tăiem cuburi.
  • Mixăm ouăle împreună cu zahărul până se albesc şi îşi măresc volumul.
  • Adăugăm în ouăle bătute: untul topit şi răcit, brânza de vaci şi seminţele păstăii de vanilie. Omogenizăm.
  • Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt în compoziţia de mai sus. Vom obţine un aluat vârtos, dar moale, ca o cremă şi uşor de manevrat cu o paletă de lemn sau silicon.
  • Punem jumătate din cantitatea de aluat în tavă şi presărăm jumătate din cuburile de fructe.
  • Turnăm şi restul de aluat, iar deasupra punem restul fructelor.
  • Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, apoi reducem temperatura la 170 de grade şi mai coacem încă 15-20 de minute.
  • Prăjitura nu trebuie să se rumenească, ci trebuie să rămână galbenă şi frumoasă. Faceţi testul cu scobitoarea să vă asiguraţi că este copt aluatul şi în interior.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă şi feliaţi-o când se răceşte de tot.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!