Go Back
+ servings
Friptură de miel cu mentă, lămâie şi usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Friptură de miel cu mentă şi usturoi

Preparare1 hour
Gătire1 hour 10 minutes
Timp total2 hours 10 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • aprox. 2 kg carne de miel noi am avut coaste şi o pulpa anterioară
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 300 ml vin alb
  • 150 ml de ulei
  • ½ linguriţă de piper
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • ½ linguriţă de turmeric
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 1 linguriţă de mentă uscată
  • coaja de la 1 lămâie
  • ½ lămâie tăiată felii
  • 3-4 crenguţe de mentă proaspătă
  • 100 ml de apă
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Spălați carnea sub un jet de apă rece, apoi tamponați cu un prosop de hârtie ca să o uscaţi. În acest fel mmarinada şi condimentele vor adera mai bine la suprafaţa cărnii.
  • Crestaţi din loc în loc carnea şi introduceţi feliuţe de usturoi.
  • Într-un ibric sau în alt vas potrivit, amestecaţi uleiul cu vinul, adăugati toate condimentele şi omogenizaţi.
  • Aşezaţi carnea într-o tavă care va merge la cuptor şi turnaţi amestecul de mai sus peste carne. Masaţi bine, să ajungă condimentele peste tot.
  • Acoperiţi carnea cu un prosop sau folie alimentară şi lăsaţi-o la macerat cel puţin o oră. În acest timp, mai stropiţi din când în când carnea cu sosul din tavă.
  • Aprindeţi cuptorul la 200 de grade.
  • Adăugaţi în tavă 100 ml de apă, aşezaţi felii de usturoi, de lămâie şi frunze de mentă peste carne, acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi daţi friptura la cuptor pentru aprox. 60 de minute.
  • Din când în când verificaţi să nu scadă lichidul prea mult şi mai stropiţi carnea cu sosul din tavă. Dacă e nevoie mai adăugaţi puţină apă.
  • După cele 60 de minute, verificaţi carnea să fie bine pătrunsă, îndepărtaţi folia de aluminiu şi mai lăsati tava la cuptor cam 10 minute pentru a se rumeni frumos carnea.
  • Se serveşte cu salată verde sau cu orice alte legume vă plac.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!