Spălați carnea sub un jet de apă rece, apoi tamponați cu un prosop de hârtie ca să o uscaţi. În acest fel mmarinada şi condimentele vor adera mai bine la suprafaţa cărnii.
Crestaţi din loc în loc carnea şi introduceţi feliuţe de usturoi.
Într-un ibric sau în alt vas potrivit, amestecaţi uleiul cu vinul, adăugati toate condimentele şi omogenizaţi.
Aşezaţi carnea într-o tavă care va merge la cuptor şi turnaţi amestecul de mai sus peste carne. Masaţi bine, să ajungă condimentele peste tot.
Acoperiţi carnea cu un prosop sau folie alimentară şi lăsaţi-o la macerat cel puţin o oră. În acest timp, mai stropiţi din când în când carnea cu sosul din tavă.
Aprindeţi cuptorul la 200 de grade.
Adăugaţi în tavă 100 ml de apă, aşezaţi felii de usturoi, de lămâie şi frunze de mentă peste carne, acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi daţi friptura la cuptor pentru aprox. 60 de minute.
Din când în când verificaţi să nu scadă lichidul prea mult şi mai stropiţi carnea cu sosul din tavă. Dacă e nevoie mai adăugaţi puţină apă.
După cele 60 de minute, verificaţi carnea să fie bine pătrunsă, îndepărtaţi folia de aluminiu şi mai lăsati tava la cuptor cam 10 minute pentru a se rumeni frumos carnea.
Se serveşte cu salată verde sau cu orice alte legume vă plac.