Go Back
+ servings
Pate din ficăţei de pui cu măsline
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Pate din ficăţei de pui cu măsline

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 12

Ingrediente

  • 250 g ficăţei de pui
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • ½ ardei gras
  • 90 g unt 20 g pt. prăjit+50 g în compoziție+20 g topit deasupra
  • 20 ml de ulei
  • 50 g smântână grasă
  • 2 linguri de coniac
  • câteva măsline de preferat fără sâmburi
  • sare piper, 2-3 frunze de salvie pentru decor

Mod de preparare

  • Spălați ficățeii în mai multe ape și curățați-i de membrane.
  • Puneți la călit în 20 ml de ulei și 20 g de unt: ceapa, usturoiul și ardeiul gras, toate tocate mărunt.
  • Adăugați ficățeii și amestecați sa nu se lipească. Dacă e nevoie, adăugați foarte putină apă. Oricum ficățeii își mai lasă și ei ceva lichid. Atenție, nu puneți sare în această etapă pentru că se vor întări!
  • Când ficățeii sunt bine pătrunși, iar legumele s-au înmuiat, dați tigaia deoparte și lăsați să se răcească.
  • Puneți ficățeii, 50 g de unt, smântâna și coniacul într-un vas mai adânc și pasați-le cu blenderul până obțineți o pastă fină. Adăugați măslinele tăiate cuburi mici, apoi potriviți gustul de sare și piper.
  • Puneți pateul într-un vas și decorați după dorință (eu am folosit frunze de salvie, măsline și boabe de piper mozaic).
  • Pentru ca ficatul oxidează repede, topiți 20 g de unt și turnați-l în vas, peste pate. In acest fel va fi "sigilat" și se va păstra foarte bine în frigider, până la o săptămână.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!