Se căleşte carnea tocată în jumătate din cantitatea de ulei (25 ml) până îşi schimbă culoarea.
Se toacă ceapa, ardeiul gras şi ciupercile cubuleţe, iar usturoiul se trece prin presă. Se călesc legumele în restul de ulei până se înmoaie, apoi se amestecă cu carnea călită şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se lasă să fiarbă împreună la foc mic, apoi se dă compoziţia deoparte să se răcorească pentru a-i putea adăuga oul. Între timp putem face clătitele dacă nu le avem deja făcute.
Adăugăm în compoziţia de carne şi legume călite, oul bătut şi pătrunjelul tocat fin.
Repartizăm umplutura în mod egal şi rulăm clătitele. Le aşezăm într-o tavă unsă cu puţin unt sau ulei.
Batem bine oul cu smântâna şi un praf de sare şi turnăm sosul peste clătitele din tavă, apoi presărăm parmezanul ras.
Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Clătitele sunt gata cam în 25-30 de minute, atunci când sunt frumos rumenite.