Go Back
+ servings
Clătite cu carne tocată şi ciuperci la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Clătite cu carne tocată şi ciuperci la cuptor

Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • 8 clătite vezi aici cum se fac clătitele
  • 200 g carne tocată amestec porc şi vită
  • 400 g ciuperci Champignon
  • 1 ou
  • 1 ceapă micuţă
  • ½ de ardei gras
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 ml de ulei pentru călit legumele
  • un vârf de linguriţă de nucşoară
  • pătrunjel verde
  • sare şi piper după gust

pentru turnat deasupra

  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 30 g parmezan ras
  • 1 ou
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Se căleşte carnea tocată în jumătate din cantitatea de ulei (25 ml) până îşi schimbă culoarea.
  • Se toacă ceapa, ardeiul gras şi ciupercile cubuleţe, iar usturoiul se trece prin presă. Se călesc legumele în restul de ulei până se înmoaie, apoi se amestecă cu carnea călită şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
  • Se lasă să fiarbă împreună la foc mic, apoi se dă compoziţia deoparte să se răcorească pentru a-i putea adăuga oul. Între timp putem face clătitele dacă nu le avem deja făcute.
  • Adăugăm în compoziţia de carne şi legume călite, oul bătut şi pătrunjelul tocat fin.
  • Repartizăm umplutura în mod egal şi rulăm clătitele. Le aşezăm într-o tavă unsă cu puţin unt sau ulei.
  • Batem bine oul cu smântâna şi un praf de sare şi turnăm sosul peste clătitele din tavă, apoi presărăm parmezanul ras.
  • Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Clătitele sunt gata cam în 25-30 de minute, atunci când sunt frumos rumenite.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!