Go Back
Brioşe cu zmeură
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Brioşe cu zmeură

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru 10 brioşe

  • 150 g unt topit şi răcit
  • 150 g brânză ricotta sau urdă
  • 150 g zahăr
  • 350 g făină
  • 3 ouă
  • 3 linguri de lapte
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 150 g zmeură proaspătă sau congelată

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim o tavă specială pentru brioşe. Dacă folosiţi o tavă din silicon nu e nevoie de alte pregătiri. Dacă folosiţi altfel de forme, acestea vor trebui unse cu puţin unt sau tapetate cu hârtiuţe speciale pentru brioşe.
  • Se bat ouăle cu zahărul până când îşi dublează volumul, iar zahărul este dizolvat.
  • Se încorporează untul topit, brânza ricotta şi laptele şi se omogenizează compoziţia.
  • Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi coaja de lămâie.
  • Punem zmeura în compoziţia de brioşe şi amestecăm uşor să se distribuie în aluat, dar pe cât posibil fără să o zdrobim.
  • Umplem formele pe ¾ cu aluat (pentru ca mai cresc la copt) şi coacem brioşele timp de 25-30 de minute până când încep să se rumenească şi trec testul cu scobitoarea.
  • Dacă doriţi, le puteţi pudra cu zahăr vanilat după ce le scoateţi din cuptor.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!