Supă-cremă de usturoi - rețeta de post
Rețeta de supă cremă de usturoi, delicioasă și deosebită. O supa fină, catifelată și cu o aromă surprinzător de plăcută. O veți iubi!
Preparare10 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 147kcal
- 3 căpăţâni de usturoi căpăţâni întregi, nu grăunţi, da?
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 felie de ţelină
- sare și piper
- căteva picături de ulei de măsline pentru servit
- crutoane și pătrunjel proaspăt pentru servit
Curăţăm cartofii, ceapa şi ţelina, le tăiem cuburi şi le punem la fiert în aprox 1,5 litri de apă în care am pus un praf de sare.
Când cartofii sunt fierţi punem usturoiul curăţat şi îl lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
Pasăm legumele din supă cu un blender vertical până când obținem o supă fină și cremoasă. Potrivim gustul de sare.
Servim supa caldă, cu piper râșnit proaspăt, pătrunjel și câteva picături de ulei de măsline puse în farfurie. Merge de minune și cu câteva crutoane crocante din pâine.
Calorii: 147kcal | Carbohidrați: 28g | Proteine: 3g | Grăsimi: 3g | Fibre: 4g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 3IU | Calciu: 41mg