Aprindem cuptorul la 175 de grade şi pregătim o formă de tort pe care o tapetăm cu hârtie de copt.
Într-un castron încăpător, sau direct în cuva robotului de bucătărie se cern componentele uscate: făina, zahărul pudră, praful de copt, bicarbonatul şi sarea.
Se adaugă petalele de trandafir mărunţite, dacă le folosiți (eu le-am învârtit puţin în tocătorul electric), coaja de lămâie rasă şi migdalele. Amestecăm ingredientele cu o lingură doar cât să se răspândească uniform petalele şi coaja de lămâie.
Adăugăm untul rece tăiat cuburi şi dăm drumul la robot. Lăsăm robotul să lucreze până obţinem un aluat nisipos. Dacă nu aveţi robot puteţi amesteca pur şi simplu cu mâna. Nu e nevoie să frământaţi prea mult.
Se adaugă ouăle, unul câte unul şi se continuă amestecarea aluatului care va începe să se lege.
Se adaugă laptele bătut, apa de trandafiri şi sucul de lămâie şi când toate acestea sunt încorporate uniform şi avem un aluat dens şi umed, oprim robotul.
Punem aluatul în forma de copt, nivelăm şi îl dăm la cuptor pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea să ne asigurăm că este bine copt în mijloc.
Scoatem blatul din cuptor şi îl lăsăm să se răcească puţin în formă, pentru că e fraged şi se poate rupe, apoi îl transferăm pe un grătar şi îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei. Eventual îl puteţi face de seara şi să îl umpleţi cu cremă a doua zi dimineaţa. Dacă e bine răcit şi "odihnit" se va tăia mai uşor şi mai frumos.