Mixăm untul împreună cu zahărul şi un praf de sare.
Adăugăm ouăle pe rând amestecând să se încorporeze fiecare, apoi punem petalele de trandafir şi coaja rasă de lămâie.
La final turnăm făina cernută împreună praful de copt şi omogenizăm. Am obţinut un aluat compact şi elastic.
Înveliţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l la frigider minim o oră.
Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi două tăvi cu hârtie de copt.
Presăraţi puţină făină pe blatul de lucru, scoateţi aluatul de la rece şi îl întindeţi cu sucitorul într-o foaie de jumătate de cm grosime. Decupaţi fursecurile de preferat în formă de inimă.
Aşezaţi inimioarele în tăvi lăsând cam 1 cm între ele pentru că se mai lăţesc puţin la copt.
Coaceţi fursecurile 10-12 minute, până încep să se rumenească, nu mai mult, apoi le scoateţi şi le lăsaţi să se răcească cât timp vă ocupaţi de glazură.
Rupeţi ciocolata bucăţele mici şi o puneţi la topit la bain marie sau la cuptorul cu microunde, cum vă e mai uşor.
Cât ciocolata e încă caldă şi fluidă, atingeţi fiecare fursec cu faţa superioară de glazura de ciocolată, apoi aşezaţi-le la loc în tavă, pe hârtia de copt.
Presăraţi-le cu fistic tocat şi cu petale de trandafir şi lăsaţi-le să se întărească glazura.