Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi se aşează hârtie de copt în tava de la aragaz.
Gălbenuşurile, se mixează cu sarea, zahărul și vanilia până când își măresc volumul și se deschid la culoare.
Se adaugă uleiul în fir subțire și se încorporează tot cu mixerul.
Albuşurile se bat spumă tare până când nu mai cad de pe teluri.
Se încorporează spuma de albușuri în crema de gălbenușuri, amestecând ușor, cu un tel de mână.
Făina se amestecă cu pudra de cacao și se cern împreună peste amestecul de ouă, apoi se încorporează în aluat încet, cu telul în formă de pară sau cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se coace blatul timp de 15-20 de minute, apoi se scoate şi se lasă la răcit în tavă.
Se taie de jur împrejur marginile blatului, apoi se taie în 4 fâşii egale. După ce am îndepărtat marginile, blatul meu a avut 30 cm, deci mi-au rezultat 4 fâşii, de câte 7,5 cm fiecare.