2linguri de smântână pentru frişcăminim 30% grăsime
1linguriţă de extract de portocale
½de linguriţă de coajă de portocală uscată şi măcinată
Mod de preparare
Urmează să topim ciocolata la bain marie, aşa că pregătim două vase mici, care să încapă unul în altul. În vasul mai mare punem puţină apă şi o aducem la punctul de fierbere.
În vasul mai mic punem smântâna pentru frişcă, extractul de portocale şi ciocolata ruptă bucăţi mici. Punem vasul mic în vasul mare şi amestecăm continuu până se topeşte ciocolata şi avem o compoziţie uniformă şi cremoasă.
Pregătim un poş pentru ornat cu dui rotund, simplu. Turnăm ciocolata topită în poş, apoi umplem formele pe cât posibil în mod egal. Dacă nu aveţi poş le puteţi umple cu o linguriţă. Pare mai simplu să turnăm ciocolata în forme cu linguriţa, dar de fapt nu este ;) E mai uşor şi mai comod de dozat din poş, în plus nici nu riscăm să curgă pe unde nu trebuie şi să risipim preţiosul amestec.
Dăm forma la rece pentru 2-3 ore până când, pe încercate, constatăm că pralinele sunt perfect întărite. Dacă nu aveţi răbdare, cum n-am avut nici eu, puteţi scurta timpul de răcire băgând forma în congelator pentru 20-30 de minute.
Scoateţi cu grijă pralinele apăsând pe partea din spate a formei. Practic întoarceţi forma pe dos şi vor ieşi foarte uşor.