Go Back
Praline din ciocolată albă cu portocale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Praline de ciocolată albă cu portocale

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru 15 praline

  • 150 g ciocolata alba
  • 2 linguri de smântână pentru frişcă minim 30% grăsime
  • 1 linguriţă de extract de portocale
  • ½ de linguriţă de coajă de portocală uscată şi măcinată

Mod de preparare

  • Urmează să topim ciocolata la bain marie, aşa că pregătim două vase mici, care să încapă unul în altul. În vasul mai mare punem puţină apă şi o aducem la punctul de fierbere.
  • În vasul mai mic punem smântâna pentru frişcă, extractul de portocale şi ciocolata ruptă bucăţi mici. Punem vasul mic în vasul mare şi amestecăm continuu până se topeşte ciocolata şi avem o compoziţie uniformă şi cremoasă.
  • Eu am presărat puţină coajă de portocală uscată şi măcinată în forme pentru că am vrut să se vadă la suprafaţă când răstorn pralinele.
  • Pregătim un poş pentru ornat cu dui rotund, simplu. Turnăm ciocolata topită în poş, apoi umplem formele pe cât posibil în mod egal. Dacă nu aveţi poş le puteţi umple cu o linguriţă. Pare mai simplu să turnăm ciocolata în forme cu linguriţa, dar de fapt nu este ;) E mai uşor şi mai comod de dozat din poş, în plus nici nu riscăm să curgă pe unde nu trebuie şi să risipim preţiosul amestec.
  • Dăm forma la rece pentru 2-3 ore până când, pe încercate, constatăm că pralinele sunt perfect întărite. Dacă nu aveţi răbdare, cum n-am avut nici eu, puteţi scurta timpul de răcire băgând forma în congelator pentru 20-30 de minute.
  • Scoateţi cu grijă pralinele apăsând pe partea din spate a formei. Practic întoarceţi forma pe dos şi vor ieşi foarte uşor.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!