Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Extract (esenţă) de vanilie

Ingrediente

  • 100 ml de vodka cu aprox. 40% alcool Absolut am folosit eu
  • 2 păstăi de vanilie

Mod de preparare

  • Faceţi rost de o sticluţă (de sticlă, nu de plastic, da?) cu dop care se închide etanş. Eu am folosit, culmea ironiei, 2 sticluţe de câte 40 ml de la nişte foste esenţe cumpărate din comerţ.
  • Desfaceţi păstaia de vanilie pe lung şi scoateţi seminţele.
  • Puneţi păstaia în sticlă, puneţi seminţele în sticlă şi turnaţi vodka.
  • Închideţi sticla etanş şi lăsaţi vanilia la macerat într-un loc întunecos cel puţin 4 săptămâni, ideal ar fi 3-4 luni. Amintiţi-vă să agitaţi din când in când sticluţa. Veţi vedea că începând chiar de a doua zi vodka îşi va schimba culoarea devenind din ce în ce mai maronie. Între cele două sticluţe ale mele din poză, e diferenţă de o zi. şi deja se vede diferenţa de culoare între ele.
  • Cu cât lăsaţi mai mult păstaia la macerat, cu atât mai concentrat va fi extractul.
  • Completaţi cu păstaie de vanilie sau cu vodka de câte ori aveţi ocazia.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!