Faceţi rost de o sticluţă (de sticlă, nu de plastic, da?) cu dop care se închide etanş. Eu am folosit, culmea ironiei, 2 sticluţe de câte 40 ml de la nişte foste esenţe cumpărate din comerţ.
Desfaceţi păstaia de vanilie pe lung şi scoateţi seminţele.
Puneţi păstaia în sticlă, puneţi seminţele în sticlă şi turnaţi vodka.
Închideţi sticla etanş şi lăsaţi vanilia la macerat într-un loc întunecos cel puţin 4 săptămâni, ideal ar fi 3-4 luni. Amintiţi-vă să agitaţi din când in când sticluţa. Veţi vedea că începând chiar de a doua zi vodka îşi va schimba culoarea devenind din ce în ce mai maronie. Între cele două sticluţe ale mele din poză, e diferenţă de o zi. şi deja se vede diferenţa de culoare între ele.
Cu cât lăsaţi mai mult păstaia la macerat, cu atât mai concentrat va fi extractul.
Completaţi cu păstaie de vanilie sau cu vodka de câte ori aveţi ocazia.