Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava care va merge la cuptor.
Puneti într-un castron untul rece, tăiat cuburi si peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos şi cel vanilat, coaja de portocală şi esenţa de rom.
Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu pudra de cacao, un praf de sare şi praful de copt.
Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de cremă. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
Puneţi brânza de vaci într-un castron, adăugaţi peste ea telemeaua rasă cât mai fin, cele 2 ouă bătute şi coaja de portocală. Amestecaţi să se omogenizeze. Puteţi folosi mixerul, cu atât mai bine, abia va deveni mai cremoasă umplutura de brânză.
Bateţi spumă cele 3 albuşuri, adăugaţi zahărul şi bateţi din nou ca la bezea până când spuma se întăreşte din nou. La final încorporaţi nuca de cocos amestecând uşor de sus în jos ca să nu se lase spuma.
Adăugaţi albuşurile bătute peste crema de brânză şi încorporaţi tot cu mişcări uşoare.
Scoateţi aluatul nisipos din frigider şi puneţi cam ⅔ din el în tava tapetată cu hârtie de copt.
Turnaţi crema de brânză peste aluat, nivelaţi, apoi distribuiţi uniform aluatul rămas peste stratul de cremă.
Coaceţi prăjitura timp de 35-40 de minute.
Imediat ce scoateţi tava din cuptor, presăraţi deasupra picăturile de ciocolată. De regulă picăturile de ciocolată sunt termosensibile, adică se topesc la temparatură înaltă, dar îşi păstrează forma. În contact cu aluatul fierbinte se vor topi exact cât trebuie ca să rămână lipite, iar când prăjitura se va răci, vor redeveni crocante ;) Nu veţi obţine același rezultat cu ciocolata rasă.
Lăsaţi prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia.