Go Back
Pulpe de pasare cu garnitura de paste
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Pulpe de pasăre cu garnitură de paste

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 2 pulpe de pasăre am pus doar partea superioară
  • 300 g paste la alegere eu am folosit fusilli
  • 150 ml vin roşu
  • 20 ml ulei
  • sare piper, cimbru - după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Spalaţi carnea şi o puneţi la fiert în aproximativ 1 lintru de apă cu puţină sare, ca pentru supă.
  • Îndepărtaţi spuma care se formează şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când carnea este aproape gata.
  • Scoateţi pulpele din supă, le ungeţi cu puţin ulei, apoi le condimentaţi cu sare, piper şi cimbru uscat şi le aşezaţi într-un vas care va merge la cuptor. Turnaţi şi vinul roşu în tavă.
  • Daţi tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 15-20 de minute, până când sosul scade, iar carnea se rumeneşte. Din când în când deschideţi cuptorul şi stropiţi pulpele cu sosul de vin.
  • Cât timp stă carnea la cuptor, fierbeţi pastele în supa rezultată de la fierberea pulpelor. Dacă nu e suficientă supă, puteţi să mai adăugaţi puţină apă.
  • Serviţi carnea împreună cu pastele calde, presărate cu puţin pătrunjel pentru o aromă mai proaspătă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!