Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Fursecuri cu ghimbir şi glazură de ciocolată

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 150 g de unt moale cu min. 80% grăsime
  • 320 g făină
  • 2 ouă
  • 100 g de zahăr pudră
  • 1 linguriță rasă de praf de copt
  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras sau pudră de ghimbir uscat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare

glazura

  • 100 g de ciocolată neagră
  • 20 g unt
  • aprox. 20 g de decoraţiuni de zahăr colorat

Mod de preparare

  • Mixăm untul împreună cu zahărul şi un praf de sare.
  • Adăugăm ouăle pe rând amestecând să se încorporeze fiecare, apoi punem ghimbirul şi coaja de lămâie.
  • La final turnăm făina cernută împreună praful de copt şi omogenizăm. Am obţinut un aluat compact şi elastic.
  • Înveliţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l la frigider minim o oră.
  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi două tăvi cu hârtie de copt.
  • Presăraţi puţină făină pe blatul de lucru, scoateţi aluatul de la rece şi îl întindeţi cu sucitorul într-o foaie de jumătate de cm grosime. Decupaţi fursecurile în forma dorită.
  • Aşezaţi fursecurile în tăvi lăsând cam 1 cm între ele pentru că se mai lăţesc puţin la copt.
  • Coaceţi fursecurile 10-12 minute, până încep să se rumenească, nu mai mult, apoi le scoateţi şi le lăsaţi să se răcească cât timp vă ocupaţi de glazură.
  • Rupeţi ciocolata bucăţele mici şi o puneţi la topit la bain marie împreună cu untul. Amestecaţi să se omogenizeze glazura.
  • Atingeţi fiecare fursec cu faţa superioară de glazura de ciocolată, apoi aşezaţi-le pe un grătar, presăraţi decorurile de zahăr colorat şi lăsaţi-le să se usuce glazura.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!