Mixăm untul împreună cu zahărul şi un praf de sare.
Adăugăm ouăle pe rând amestecând să se încorporeze fiecare, apoi punem ghimbirul şi coaja de lămâie.
La final turnăm făina cernută împreună praful de copt şi omogenizăm. Am obţinut un aluat compact şi elastic.
Înveliţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l la frigider minim o oră.
Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi două tăvi cu hârtie de copt.
Presăraţi puţină făină pe blatul de lucru, scoateţi aluatul de la rece şi îl întindeţi cu sucitorul într-o foaie de jumătate de cm grosime. Decupaţi fursecurile în forma dorită.
Aşezaţi fursecurile în tăvi lăsând cam 1 cm între ele pentru că se mai lăţesc puţin la copt.
Coaceţi fursecurile 10-12 minute, până încep să se rumenească, nu mai mult, apoi le scoateţi şi le lăsaţi să se răcească cât timp vă ocupaţi de glazură.
Rupeţi ciocolata bucăţele mici şi o puneţi la topit la bain marie împreună cu untul. Amestecaţi să se omogenizeze glazura.
Atingeţi fiecare fursec cu faţa superioară de glazura de ciocolată, apoi aşezaţi-le pe un grătar, presăraţi decorurile de zahăr colorat şi lăsaţi-le să se usuce glazura.