Conopida se desface în bucheţele care se fierb timp de 10 minute în aprox. 1, 5 litri de apă în care am dizolvat în prealabil o linguriţă de sare.
Scurgem conopida de apă şi o lăsăm să se răcorească puţin. Între timp aprindem cuptorul la 200 de grade.
Amestecăm condimentele, inclusiv coaja de lămâie cu pesmetul şi le punem pentru 2-3 minute într-o tigaie anti aderentă încinsă. Amestecăm continuu ca să nu se ardă pesmetul.
Stropim conopida cu sucul de lămâie şi uleiul de măsline, o condimentăm cu sare şi piper şi o punem în tigaie peste pesmetul aromat.
Tăvălim conopida prin pesmet, până când acesta se lipeşte şi o acoperă pe toate părţile.
Ungem cu puţin ulei o tavă sau un vas de Jena şi aşezăm în ea bucheţelele aromate.
Dăm tava la cuptorul încins pentru 20 de minute, timp în care conopida va prelua din aromele condimentelor, iar pesmetul se va rumeni frumos.