Go Back
Conopidă în pesmet aromat la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Conopidă în pesmet aromat la cuptor

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 1 conopidă de aprox. 1 kg
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 linguriţe seminţe de chimen măcinat
  • 1 linguriţă nucşoară măcinată
  • 1 linguriţă boia de ardei iute sau dulce după gust (eu am pus dulce)
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingură de făină de migdale
  • sare şi piper proaspăt râşnit după gust
  • coaja rasă şi zeama de la o lămâie

Mod de preparare

  • Conopida se desface în bucheţele care se fierb timp de 10 minute în aprox. 1, 5 litri de apă în care am dizolvat în prealabil o linguriţă de sare.
  • Scurgem conopida de apă şi o lăsăm să se răcorească puţin. Între timp aprindem cuptorul la 200 de grade.
  • Amestecăm condimentele, inclusiv coaja de lămâie cu pesmetul şi le punem pentru 2-3 minute într-o tigaie anti aderentă încinsă. Amestecăm continuu ca să nu se ardă pesmetul.
  • Stropim conopida cu sucul de lămâie şi uleiul de măsline, o condimentăm cu sare şi piper şi o punem în tigaie peste pesmetul aromat.
  • Tăvălim conopida prin pesmet, până când acesta se lipeşte şi o acoperă pe toate părţile.
  • Ungem cu puţin ulei o tavă sau un vas de Jena şi aşezăm în ea bucheţelele aromate.
  • Dăm tava la cuptorul încins pentru 20 de minute, timp în care conopida va prelua din aromele condimentelor, iar pesmetul se va rumeni frumos.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!