Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim tava de la aragaz în care punem o foaie de hârtie de copt.
Batem albuşurile spumă tare cu un praf de sare, până când spuma nu mai cade de pe teluri.
Adăugăm zahărul, fiecare lingură pe rând şi se batem în continuare până când spuma este din nou fermă, apoi gălbenusurile şi batem din nou.
Încorporăm făina, folosind un tel de mână, cu miscări uşoare de jos în sus, astfel încât compoziţia să rămână aerată.
Turnăm compoziţia în tavă şi o nivelăm. Coacem blatul timp de 20 minute până când devine ferm şi elastic, iar pe margini începe să se rumenească. Dacă îl apăsaţi cu degetele, revine la forma iniţială. Dacă doriţi, faceţi şi testul cu scobitoarea pentru siguranţă.
Scoateţi blatul din cuptor şi lăsaţi-l la răcit, apoi îl tăiaţi în două jumătăţi egale, fie pe lungime, fie pe lăţime, cum doriţi.