Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Legume la cuptor cu brânzeturi şi sos de smântână

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel mare
  • 2 roşii mari
  • 1 ardei gras
  • 3-4 roşii cherry opţional, eu întâmplător am avut câteva galbene
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 felii de şuncă de pui
  • 200 g brânză mozzarella
  • 70 ml de ulei de măsline
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 ouă
  • sare piper
  • un vârf de linguriţă de nucşoară măcinată
  • ierburi aromatice: busuioc cimbru, rozmarin
  • 50 g parmezan ras

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
  • Taiaţi legumele rondele, şunca cubuleţe mici, iar usturoiul tocaţi-l cât mai mărunt. Tăiaţi şi brânza mozzarella cuburi mai măricele.
  • Presăraţi feliile de legume pe ambele părţi cu sare şi piper după gust.
  • Ungeţi cu puţin ulei o formă care va merge la cuptor. Aşezaţi rondelele de legume alternându-le, presăraţi printre ele frunze proaspete de busuioc şi usturoiul tocat.
  • Puneţi şi cuburile de mozzarela printre legume, peste tot pe unde găsiţi un loc liber.
  • Presăraţi cubuleţele de şuncă deasupra şi aşezaţi din loc în loc roşiile cherry dacă folosiţi, precum şi crenguţe de cimbru şi rozmarin.
  • Turnaţi uleiul de măsline în fir subţire peste legume (nu puneţi apă, îşi vor lăsa legumele suficientă), acoperiţi vasul cu o folie de aluminiu şi daţi-l la cuptor pentru 15 minute până când legumele s-au înmuiat.
  • Îndepăraţi folia de aluminiu şi mai lăsaţi legumele la cuptor ca să mai scadă apa lăsată de legume.
  • Bateţi 2 ouă cu sare, piper şi nucşoară rasă. Adăugaţi smântâna pentru gătit şi amestecaţi.
  • Scoateţi vasul din cuptor şi turnaţi amestecul de ou şi smântână.
  • Daţi din nou vasul la cuptor pentru încă 15-20 de minute până se încheagă smântâna şi începe să se rumenească.
  • Serviţi legumele calde, presărate cu parmezan ras şi frunzuliţe de busuioc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!