Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
Taiaţi legumele rondele, şunca cubuleţe mici, iar usturoiul tocaţi-l cât mai mărunt. Tăiaţi şi brânza mozzarella cuburi mai măricele.
Presăraţi feliile de legume pe ambele părţi cu sare şi piper după gust.
Ungeţi cu puţin ulei o formă care va merge la cuptor. Aşezaţi rondelele de legume alternându-le, presăraţi printre ele frunze proaspete de busuioc şi usturoiul tocat.
Puneţi şi cuburile de mozzarela printre legume, peste tot pe unde găsiţi un loc liber.
Presăraţi cubuleţele de şuncă deasupra şi aşezaţi din loc în loc roşiile cherry dacă folosiţi, precum şi crenguţe de cimbru şi rozmarin.
Turnaţi uleiul de măsline în fir subţire peste legume (nu puneţi apă, îşi vor lăsa legumele suficientă), acoperiţi vasul cu o folie de aluminiu şi daţi-l la cuptor pentru 15 minute până când legumele s-au înmuiat.
Îndepăraţi folia de aluminiu şi mai lăsaţi legumele la cuptor ca să mai scadă apa lăsată de legume.
Bateţi 2 ouă cu sare, piper şi nucşoară rasă. Adăugaţi smântâna pentru gătit şi amestecaţi.
Scoateţi vasul din cuptor şi turnaţi amestecul de ou şi smântână.
Daţi din nou vasul la cuptor pentru încă 15-20 de minute până se încheagă smântâna şi începe să se rumenească.
Serviţi legumele calde, presărate cu parmezan ras şi frunzuliţe de busuioc.