Go Back
+ servings
Ciuperci umplute cu legume şi brânzeturi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciuperci umplute cu legume şi brânzeturi

Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 45 minute

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 8 ciuperci brune sau Champignon
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 morcov mic
  • ¼ de ardei gras
  • 50 ml de ulei
  • 50 g caş de vaci
  • 50 g telemea de vaci
  • 20-25 g parmezan ras pentru topping
  • sare piper, cimbru - după gust
  • pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

  • Spălăm ciupercile, iar codiţele nu le aruncăm, ci le tocăm mărunt şi le punem la călit în ulei împreună cu restul legumelor. Condimentăm cu sare, piper şi puţin cimbru verde sau uscat, cum aveţi.
  • Aşezaţi pălăriile ciupercilor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Caşul de vaci tăiat cuburi se distribuie egal în pălăriile ciupercilor, se adaugă peste el legumele călite, iar deasupra se presară cu telemea rasă.
  • Se dau ciupercile umplute la cuptorul preîncălzit la 200 de grade şi se lasă 30 de minute, timp în care brânzeturile se vor topi iar ciupercile se vor înmuia şi se vor rumeni frumos pe margini.
  • Se servesc cu parmezan ras şi decorate cu frunzuliţe de pătrunjel verde.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!