Go Back
+ servings
Rulouri din foietaj cu măsline şi roşii uscate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Rulouri din foietaj cu măsline şi roşii uscate

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 30 minute

Ingrediente

  • o foaie de aluat de foietaj
  • 50 g de măsline fără sâmburi feliate
  • 4-5 felii de roşii uscate
  • boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • un ou pentru uns deasupra - opţional eu nu am pus

Mod de preparare

  • Aluatul de foietaj se lasă să se decongeleze la temperatura camerei.
  • Se presară foaia cu oregano uscat şi cu boia de ardei pentru o culoare mai frumoasă.
  • Se adaugă măslinele şi roşiile uscate tăiate cubuleţe mici şi se trece o dată cu sucitorul peste ele, apăsând uşor pentru a fi siguri că intră puţin în aluat şi rămân la locul lor când începem să îl rulăm.
  • Rulăm strâns o latură până ajungem la mijlocul foii (ca în poza de sus), apoi rulăm şi latura opusă. Strângem puţin cu mâna cele două rulouri ca să se lipească între ele.
  • Cu un cuţit bine ascuţit şi cu lama subţire, tăiem felii groase cam de 1.5 cm pe care le aşezăm în tava aragazului (tot ca în poza de sus) tapetată cu hârtie de copt. Dacă nu ţineţi post, puteţi unge fiecare felie cu puţin ou bătut. Vor căpăta un aspect mai frumos la copt.
  • Cuptorul trebuie preîncălzit la 200 de grade. Coacem rulourile timp de 20 de minute.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!