Go Back
Inghetata de cacao cu migdale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Îngheţată de cacao cu migdale

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • pentru o maşină de îngheţată cu o cuvă de 1000 ml
  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenuşuri
  • 400 ml de lapte gras
  • 400 g de smântână pentru frișcă min. 32% grăsime
  • 8 linguri de zahăr
  • 2 linguri de cacao de bună calitate
  • 70 g migdale prăjite şi măcinate grob 50 g în compoziţie+20 g pentru servit
  • 1 linguriţă esenţă de migdale opţional
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Punem laptele la fiert într-o cratiţă cu fund gros, doar cât să se încălzească, nu trebuie să fiarbă
  • Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi un praf de sare până când se albesc şi îşi măresc volumul.
  • Adăugăm treptat tot laptele cald peste ouă amestecând continuu, ca să le ridicăm temperatura. Nu-l adăugaţi pe tot odată să nu transformaţi ouăle în omletă! ;)
  • Umezim pudra de cacao cu putin lapte rece ca sa nu facă cocoloaşe şi o adăugăm şi pe ea în amestecul de ouă şi lapte.
  • Punem compoziţia la încălzit pe aragaz, la foc foarte mic, amestecând continuu până când simţim că începe să se îngroaşe. Nu trebuie sa fiarbă, o încălzim doar ca sa pasteurizăm ouăle.
  • Lăsăm crema să se răcească complet, apoi adăugăm smântâna şi esenţa de migdale.
  • Dacă aveţi maşină de îngheţată, turnaţi amestecul în recipientul scos din congelator şi lăsaţi maşina să îşi facă treaba. Cu un minut înainte de a opri maşina adăugaţi migdalele măcinate.
  • Desigur, înghețata va ieși mai cremoasă dacă folosiți o mașină de făcut înghețată, un accesoriu care merită toți banii. Recomand mașina de înghețată Tristar, destul de ieftină și care face treabă foarte bună. Dacă totuși nu aveţi maşină, turnaţi amestecul într-o caserolă care va merge la congelator.
  • Scoateţi caserola din 30 în 30 de minute şi mixaţi pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă. Această operaţiune trebuie repetată de cel puţin 3 ori ca să obţineţi o îngheţată cremoasă.
  • Serviţi cu un plus de migdale presărate deasupra.

Notă

Dacă nu aveţi migdale, puteţi folosi cu succes şi miez de nucă autohton. Pentru un plus de gust şi pentru a le face mai crocante nucile, ca şi migdalele, trebuiesc băgate 15-20 de minute la cuptor şi abia apoi măcinate. Sau puteţi căuta să cumpăraţi migdale gata prăjite, eu am luat şi au fost foarte bune.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!