Dacă doriţi, puteţi îndepărta coaja dovleceilor. Eu o îndepărtez doar dacă nu am dovlecei foarte proaspeți, altfel o las.
Tăiaţi dovleceii rondele de aprox. 1 cm grosime şi presăraţi-le cu sare pe ambele părţi. Îşi vor lăsa puţină apă, dar va fi numai bine cât să se lipească făina pe ele.
Trecem rondelele de dovlecel prin făină pe toate părţile, le scuturăm să îndepărtăm excesul, apoi le dăm prin oul bătut cu un praf de sare și piper, apoi prin pesmet.
Prăjim dovleceii pe ambele părţi în uleiul încins. Îi scoatem pe o farfurie peste un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Îi servim calzi, sau reci cu sos de iaurt sau mujdei de usturoi, după pofta fiecăruia.
Video
Notă
Dacă nu aveți pesmet, puteți tăvăli dovleceii doar prin ou și apoi prin făină. Crusta nu va fi la fel de crocantă ca în varianta cu pesmet, dar dovleceii vor fi delicioși.