Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, până devin ferme şi nu mai cad de pe teluri.
Se adaugă zahărul şi se bat din nou albuşurile până se întăresc.
Se adaugă gălbenuşurile pe rând, iaurtul, laptele, esenţa de vanilie şi untul topit, amestecând uşor după fiecare până se omogenizează compoziţia.
Încorporăm făina împreună cu praful de copt şi turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra punem căpşunele tăiate jumătăţi, sau le puteţi lăsa chiar şi întregi dacă sunt mai micuţe.
Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade. Coacem prăjitura timp de 40-45 de minute, sau până trece testul scobitorii.
Lăsăm prăjitura să se răcească în tavă primele 10 minute, apoi o putem transfera pe un grătar.
Se feliază mai frumos după ce se răceşte.
Se serveşte pudrată generos cu zahăr vanilat.