Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Prăjitura vanilată cu iaurt şi căpşune

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru o tavă de 30x20 cm

Mod de preparare

  • Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, până devin ferme şi nu mai cad de pe teluri.
  • Se adaugă zahărul şi se bat din nou albuşurile până se întăresc.
  • Se adaugă gălbenuşurile pe rând, iaurtul, laptele, esenţa de vanilie şi untul topit, amestecând uşor după fiecare până se omogenizează compoziţia.
  • Încorporăm făina împreună cu praful de copt şi turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra punem căpşunele tăiate jumătăţi, sau le puteţi lăsa chiar şi întregi dacă sunt mai micuţe.
  • Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade. Coacem prăjitura timp de 40-45 de minute, sau până trece testul scobitorii.
  • Lăsăm prăjitura să se răcească în tavă primele 10 minute, apoi o putem transfera pe un grătar.
  • Se feliază mai frumos după ce se răceşte.
  • Se serveşte pudrată generos cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!