Spălam bine organele şi prapurul în mai multe ape. Prapurul îl lăsăm într-un vas cu apă rece cât timp ne ocupăm de umplutură.
Organele se pun la fiert în apă cu puţină sare. Când apa dă primul clocot, scurgem organele şi aruncăm apa. Apoi le punem din nou la fiert, de data aceasta în apă caldă cu sare. Îndepărtăm din când în când spuma care se formează deasupra.
Când organele sunt fierte (intră uşor furculiţa în ele), le scurgem de apă şi le lăsăm să se răcească, după care fie le tăiem foarte mărunt cu cuţitul, fie le tocăm la robot, după îndemânarea fiecăruia.
Adăugăm cele 3 ouă bătute, cele 3 linguri de smântână, ardeiul tăiat cuburi şi verdeţurile tocate cât mai mărunt. Condimentăm cu sare şi piper şi amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă.
Scurgem bine prapurul de apă şi îl aşezăm într-o formă de cozonac unsă cu ulei. Prapurul trebuie să depăşească cu 3-4 cm marginile formei.
Turnăm compoziţia în formă, o nivelăm şi o învelim cu marginile prapurului.
Batem oul rămas cu o lingură de smântână şi îl turnăm pe deasupra drobului, peste prapur.
Coacem drobul la 180 de grade pentru aprox. 40-45 de minute, până când se încheagă bine şi se rumeneşte frumos pe deasupra.
Scoatem drobul din cuptor şi pentru că este foarte fraged, ca să nu riscăm să îl rupem, îl lăsăm să se răcească 15-20 de minute în formă, abia apoi îl scoatem pe un grătar şi îl lăsăm să se răcească complet.
Se feliază şi se serveşte când e rece.
Se pastrează foarte bine la frigider, învelit în folie alimentară ca să nu se usuce.