Go Back
Friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Friptură de miel la cuptor cu vin şi usturoi

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 1 pulpă posterioară de miel
  • 2-3 căţei de usturoi trecuţi prin presă
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml vin roşu
  • 2-3 linguriţe de rozmarin uscat sau vreo 2-3 crenguţe de rozmarin verde
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Carnea am cumpărat-o vineri, am spălat-o, am uns-o cu ulei şi am condimentat-o cu sare, piper, boia de ardei, usturoi, cimbru şi rozmarin uscat.
  • Am acoperit-o cu o folie alimentară şi am dat-o la frigider până sâmbătă seara, când am scos-o, am crestat-o până la os şi am adăugat vinul. Roşu şi sec :)
  • Am stropit-o bine peste tot cu amestecul de vin, ulei şi condimente care s-a format în tavă şi am lăsat-o să se odihnească tot în frigider până a doua zi spre prânz.
  • Duminică, cam cu două ore înainte să ne aşezăm la masă, am pus friptura în tavă, am turnat peste ea marinata în care a stat, am acoperit-o cu folie de aluminiu şi am lăsat-o la cuptor la 180 de grade o oră şi jumătate.
  • Am dat folia deoparte, am mai stropit carnea cu lichidul fabulos din tavă şi am lăsat-o încă 20 de minute să se rumenească şi să prindă crusta delicioasă de deasupra. Să vă mai spun cât de bine mirosea în toată casa?
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!