Carnea am cumpărat-o vineri, am spălat-o, am uns-o cu ulei şi am condimentat-o cu sare, piper, boia de ardei, usturoi, cimbru şi rozmarin uscat.
Am acoperit-o cu o folie alimentară şi am dat-o la frigider până sâmbătă seara, când am scos-o, am crestat-o până la os şi am adăugat vinul. Roşu şi sec :)
Am stropit-o bine peste tot cu amestecul de vin, ulei şi condimente care s-a format în tavă şi am lăsat-o să se odihnească tot în frigider până a doua zi spre prânz.
Duminică, cam cu două ore înainte să ne aşezăm la masă, am pus friptura în tavă, am turnat peste ea marinata în care a stat, am acoperit-o cu folie de aluminiu şi am lăsat-o la cuptor la 180 de grade o oră şi jumătate.
Am dat folia deoparte, am mai stropit carnea cu lichidul fabulos din tavă şi am lăsat-o încă 20 de minute să se rumenească şi să prindă crusta delicioasă de deasupra. Să vă mai spun cât de bine mirosea în toată casa?