Carnea de miel se spală şi se porţionează, apoi se pune la fiert în 4 litri de apă rece cu un praf de sare. Cu o spumieră se înlătură spuma care se formează deasupra. Fierbeţi carnea la foc mic, acoperită cu capac,. În acest fel supa va căpăta un gust foarte bun.
Legumele se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea cu găuri mari, după cum preferă fiecare.
Când carnea e cam pe jumătate fiartă se adaugă legumele şi se lasă ciorba să fiarbă în continuare la foc mic.
După ce au fiert şi legumele se adaugă sucul de roşii, orezul, ştevia şi loboda spălate bine şi tocate şi se lasă să mai dea câteva clocote.
Borşul se fierbe separat şi se adaugă în oală la final.
Se stinge focul, se dă oala deoparte şi se adaugă leuşteanul proaspăt tocat.
Dacă nu serviţi borşul imediat, mai păstraţi câteva frunzuliţe de leuştean proaspăt ca să le adăugaţi în farfurie chiar înainte de servire.
Opţional, dacă vă place, puteţi servi borşul de miel cu smântână şi cu ceapă verde alături.