Go Back
Borş de miel cu leuştean
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Borş de miel cu leuştean

Categorie: Supe si ciorbe

Ingrediente

pentru 8-10 porții

  • aprox 600 g carne de miel cu os cap, gat, coaste, codița
  • 1 ceapă uscată mică
  • frunzele de la o legătură de ceapa verde
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 1 felie de țelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 dovlecel mic
  • 2 linguri de orez cu bob rotund
  • 1 legătură de ștevie
  • 1 legătură de loboda roșie
  • 200 ml suc de roşii opţional, eu am pus
  • 250 ml de borș proaspăt
  • 1 sau 2 legătură de leuștean verde după preferinţe
  • sare - după gust
  • smântână pentru servit opțional

Mod de preparare

  • Carnea de miel se spală şi se porţionează, apoi se pune la fiert în 4 litri de apă rece cu un praf de sare. Cu o spumieră se înlătură spuma care se formează deasupra. Fierbeţi carnea la foc mic, acoperită cu capac,. În acest fel supa va căpăta un gust foarte bun.
  • Legumele se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea cu găuri mari, după cum preferă fiecare.
  • Când carnea e cam pe jumătate fiartă se adaugă legumele şi se lasă ciorba să fiarbă în continuare la foc mic.
  • După ce au fiert şi legumele se adaugă sucul de roşii, orezul, ştevia şi loboda spălate bine şi tocate şi se lasă să mai dea câteva clocote.
  • Borşul se fierbe separat şi se adaugă în oală la final.
  • Se stinge focul, se dă oala deoparte şi se adaugă leuşteanul proaspăt tocat.
  • Dacă nu serviţi borşul imediat, mai păstraţi câteva frunzuliţe de leuştean proaspăt ca să le adăugaţi în farfurie chiar înainte de servire.
  • Opţional, dacă vă place, puteţi servi borşul de miel cu smântână şi cu ceapă verde alături.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!