Spălăm stafidele sub un jet scurt de apă și le punem la scurs într-o sită.
Aprindem cuptorul la 180 de grade și punem hârtie de copt în tavă. Eu am pus hârtie doar pe fundul tăvii, marginile le-am uns cu unt moale.
Separăm ouăle: albușurile într-un castron, gălbenușurile în alt castron.
Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până când se albesc și își măresc volumul.
Adăugăm brânza de vaci, smântâna, extractul de vanilie și mixăm din nou să omogenizăm compoziția.
În amestecul de mai sus, încorporăm puțin câte puțin untul topit și răcit, apoi punem făina cernută și amestecăm ușor.
La final punem și stafidele.
Batem albușurile spumă tare, până nu mai cad de pe teluri și le încorporăm cu mișcări ușoare, de jos în sus în compoziția de mai sus.
Turnăm aluatul în tavă și nivelăm.
Coacem pasca în cuptorul încins la 180 de grade timp de aproximativ 50 de minute, până se rumenește frumos.
Va fi foarte fragilă, poate părea chiar moale în mijloc, așa că e bine să o lăsăm să se răcească în tavă și abia apoi să o scoatem pe un platou.
Se servește rece și dacă vă place, pudrată cu zahăr.