Într-o crăticioară încăpătoare, punem la topit untul împreună cu mierea şi zahărul. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se topească zahărul.
Dăm la o parte de pe foc crăticioara şi turnăm pulpa de banană pasată, cerealele, fructele uscate tăiate cuburi, scorţişoara şi nuca de cocos.
Omogenizăm amestecul şi îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presăm foarte bine compoziţia cu dosul unei linguri puţin umezită.
Coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până vedem că începe să se rumenească, mai ales pe margini. Ar trebui să dureze cam 25-30 de minute, depinde şi de cuptorul fiecăruia.
Lăsaţi compoziţia să se răcească în tavă, apoi băgaţi-o la frigider pentru 2-3 ore sau de seara până dimineaţa pentru a fi mai uşor de porţionat.