Go Back
Batoane de cereale cu fructe uscate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Batoane de cereale cu fructe uscate

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru o tavă cu dimensiunile de 20x25 cm - 16 batoane

  • 200 g fulgi de cereale la alegere
  • 120 g fructe uscate
  • 1 banană bine coaptă
  • 4 linguri de fulgi de cocos
  • 100 g de unt
  • 100 g de zahăr brun
  • 3 linguri de miere
  • ½ de linguriţă de scorţişoară opţional
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Într-o crăticioară încăpătoare, punem la topit untul împreună cu mierea şi zahărul. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se topească zahărul.
  • Dăm la o parte de pe foc crăticioara şi turnăm pulpa de banană pasată, cerealele, fructele uscate tăiate cuburi, scorţişoara şi nuca de cocos.
  • Omogenizăm amestecul şi îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Presăm foarte bine compoziţia cu dosul unei linguri puţin umezită.
  • Coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până vedem că începe să se rumenească, mai ales pe margini. Ar trebui să dureze cam 25-30 de minute, depinde şi de cuptorul fiecăruia.
  • Lăsaţi compoziţia să se răcească în tavă, apoi băgaţi-o la frigider pentru 2-3 ore sau de seara până dimineaţa pentru a fi mai uşor de porţionat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!