Go Back
+ servings
Chifteluţe din legume
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Chifteluţe din legume

Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 30 min

Ingrediente

pentru aproximativ 15 chifteluţe

  • 1 cartofi mare
  • 2 morcovi
  • 1 felie de ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • mărar
  • sare piper - după gust
  • un vârf de cuţit de turmeric
  • 4-5 linguri de făină sau pesmet fin
  • ulei pentru prăjit dacă nu le faceţi la cuptor

Mod de preparare

  • Dacă aveţi un chopper (tocător) electric, folosiţi-l cu încredere pentru a salva timp. Dacă nu aveţi, daţi cartoful, dovlecelul şi rădăcinoasele pe răzătoarea cu găuri mici, tocaţi ceapa mărunt, iar usturoiul îl treceţi prin presă.
  • Adăugaţi mărarul tocat cât mai fin, condimentaţi cu sare, piper şi turmeric, adăugaţi ouăle bătute şi amestecaţi toată compoziţia ca să se omogenizeze.
  • Cu palmele puţin umede modelaţi chifteluţele, apoi le tăvăliţi prin făină (sau pesmet) şi de aici, fie le prăjiţi pe ambele părţi în ulei încins, fie le băgaţi la cuptor la 180 de grade până se rumenesc.
  • Dacă le prăjiţi în ulei, e bine să le scoateţi pe o hârtie absorbantă pentru a scăpa de excesul de ulei.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!