Go Back
+ servings
Tort musuroi de cartita_reteta cu mascarpone
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Tort muşuroi de cârtiţă

Unul dintre cele mai bune și mai simpatice deserturi: tort muşuroi de cârtiţă. Se face ușor și e delicios!
Preparare30 minutes
Gătire30 minutes
la rece2 hours
Timp total3 hours
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 611kcal

Ingrediente

blat Genoise - tavă cu diametrul de 20 cm

umplutura

Mod de preparare

blatul Genoise - rețeta completă AICI

  • Puneți ouăle (albușurile și gălbenușurile) într-un vas. Adăugați zahărul, extractul de cafea și sarea. Mixați timp de 10-15 minute, până când ouăle se deschid la culoare, devin aproape albe și își triplează volumul.
  • În spuma de ouă încorporați făina și pudra de cacao. Folosiți un tel de mână și mișcări ușoare, circulare, de jos în sus. Turnați aluatul într-o tavă de 20 cm diametru.
  • Coaceți blatul la 180 de grade pentru aprox. 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați blatul să se răcească bine înainte să îl tăiați.

cremă de mascarpone cu ciocolată

  • Puneți într-un bol: mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, zahărul Bourbon și extractul de vanilie. Mixați până când crema se întărește și își păstrează bine forma.
    crema de mascarpone cu frisca si visine_mixare ingrediente
  • Peste cremă puneți ciocolata rasă și amestecați ușor să se încorporeze.
    ciocolata rasa in crema de mascarpone

asamblarea tortului

  • Tăiaţi un strat subţire din partea de sus a blatului, apoi scobiţi partea rămasă în aşa fel încât să rămână o margine de blat cu grosimea de 1 cm de jur împrejur.
    blat decupat
  • Blatul îndepărtat se fărâmiţează mărunt cu degetele.
    maruntim blatul
  • În blatul scobit punem 3 linguri de cremă. Nivelăm.
    umplem blatul cu crema
  • Peste cremă punem bananele tăiate rondele.
    rondele de banane în blat
  • Îmbrăcăm tot tortul în cremă și îi dăm o formă de mușuroi sau de cupolă.
    crema în forma de cupola
  • Peste cremă punem blatul scobit și mărunțit mai devreme. Apăsăm cu palmele pentru ca firimiturile să rămână lipite de cremă.
    acoperim crema cu firimituri de blat
  • Dăm tortul la frigider pentru 2 ore înainte să îl tăiem.
    Tort musuroi de cartita_reteta cu mascarpone

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 611kcal | Carbohidrați: 50g | Proteine: 10g | Grăsimi: 43g | Colesterol: 187mg | Fibre: 2g | Zahăr: 32g | Vitamina A: 1433IU | Calciu: 117mg