Tort muşuroi de cârtiţă
Unul dintre cele mai bune și mai simpatice deserturi: tort muşuroi de cârtiţă. Se face ușor și e delicios!
Preparare30 minutes mins
Gătire30 minutes mins
la rece2 hours hrs
Timp total3 hours hrs
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 611kcal
blat Genoise - tavă cu diametrul de 20 cm
blatul Genoise - rețeta completă AICI
Puneți ouăle (albușurile și gălbenușurile) într-un vas. Adăugați zahărul, extractul de cafea și sarea. Mixați timp de 10-15 minute, până când ouăle se deschid la culoare, devin aproape albe și își triplează volumul.
În spuma de ouă încorporați făina și pudra de cacao. Folosiți un tel de mână și mișcări ușoare, circulare, de jos în sus. Turnați aluatul într-o tavă de 20 cm diametru.
Coaceți blatul la 180 de grade pentru aprox. 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați blatul să se răcească bine înainte să îl tăiați.
cremă de mascarpone cu ciocolată
Puneți într-un bol: mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, zahărul Bourbon și extractul de vanilie. Mixați până când crema se întărește și își păstrează bine forma.
Peste cremă puneți ciocolata rasă și amestecați ușor să se încorporeze.
asamblarea tortului
Tăiaţi un strat subţire din partea de sus a blatului, apoi scobiţi partea rămasă în aşa fel încât să rămână o margine de blat cu grosimea de 1 cm de jur împrejur.
Blatul îndepărtat se fărâmiţează mărunt cu degetele.
În blatul scobit punem 3 linguri de cremă. Nivelăm.
Peste cremă punem bananele tăiate rondele.
Îmbrăcăm tot tortul în cremă și îi dăm o formă de mușuroi sau de cupolă.
Peste cremă punem blatul scobit și mărunțit mai devreme. Apăsăm cu palmele pentru ca firimiturile să rămână lipite de cremă.
Dăm tortul la frigider pentru 2 ore înainte să îl tăiem.
Calorii: 611kcal | Carbohidrați: 50g | Proteine: 10g | Grăsimi: 43g | Colesterol: 187mg | Fibre: 2g | Zahăr: 32g | Vitamina A: 1433IU | Calciu: 117mg